Uitdroging

 

 

Uitdroging.

Is je hond ziek, diarree of overgeven, houdt je hond goed in de gaten. Heeft je hond last van overgeven en diarree, wacht dan niet te lang met naar de dierenarts te gaan. Treedt er binnen enkele uren geen verbetering op, raadpleeg altijd de dierenarts.Hoe kan je kijken of je hond is uitgedroogd?

Pak de hond in het nekvel, til het op. Een hond die gezond is, daar zal het vel gelijk naar beneden vallen en op zijn plek. Een hond die uitgedroogd is, zal de huid wat blijven staan, is dit het geval ga dan direct naar de dierenarts en wacht niet.Wat te doen bij een zieke hond

Tips bij beginnende diaree bij pups en volwassen honden.
*
Bij de drogist kun je ORS halen, dit is ter voorkoming van uitdroging voor Kinderen. Maar dit kan ook prima voor honden. Maak de ORS klaar zoals op de verpakking. Doe een flinke scheut door het drinkwater van de honden. Dit kan nooit kwaad. Honden die zelf drinken krijgen vanzelf dan de extra mineralen binnen die ze nodig zijn.

* Honden die niet meer zelf drinken of weinig drinken kan je met een spuitje elk uur de aangegeven hoeveelheid op de verpakking van ORS geven.

Verder kan je Biogarde in huis halen, dit is voor de darmflora die zich moet herstellen. De Biogarde (stand) moet je honden die ziek zijn altijd op kamertemperatuur geven. Dit kun je doen door wat warm kraanwater toe te voegen en heb je hevige diarree kan je hier een lekkere pap van maken voor je hond. Meng deze biogarde met warm/lauw water en voeg hieraan toe Nutrix van Nutricia. De rijstebloem zal er ook voor zorgen dat de ontlasting wat dikker zal worden. Wellicht niet gelijk, maar alle beetjes helpen. Deze pap kan de hond zelf op likken, maar je kan eventueel als je hond niet eet, dit toedienen met een spuitje, dan moet je het niet te dik maken. Hier kan een hond zoveel van nemen als die wil. En moet je de hond voeren en geeft deze steeds over, geef dan niet te veel. Probeer 1 spuitje of een 1/2 spuitje per keer en wacht dan af of dat binnen blijft. Blijft dit binnen dan kan je met tussenpozen steeds wat geven.

Tevens kan je ook licht verteerbaar voedsel geven. Meestal denk je dan aan kip of koolvisfile. Zorg met Corona altijd dat het maagje wat gevuld blijft, want is de maag leeg, wordt de hele spijsvertering weer geÔrriteerd en dan krijg je weer bloed overal bij.

Voor honden die vleesvoeding krijgen, dit vlees moet je met kokend water een tijdje lang overgieten, tot de diarree over is en dan nog een weekje extra. Honden die ziek zijn kunnen even niet tegen de goede bacteriŽn in het vlees. Als je er gekookt water overheen doet, kan het zijn dat je binnen 24 uur al goede ontlasting hebt. Dit moet je dan nog wel even een week volhouden nadat de ontlasting goed is.

Wacht niet te lang met naar de dierenarts te gaan als je merkt dat je hond niet wil eten, overgeeft en of diarree heeft.

Zie ook het onderwerp:  waterbehoefte

   
© Copyright 2013 Jacqueline Bosch